Staff Publications

Staff Publications

 • external user (warningwarning)
 • Log in as
 • language uk
 • About

  'Staff publications' is the digital repository of Wageningen University & Research

  'Staff publications' contains references to publications authored by Wageningen University staff from 1976 onward.

  Publications authored by the staff of the Research Institutes are available from 1995 onwards.

  Full text documents are added when available. The database is updated daily and currently holds about 240,000 items, of which 72,000 in open access.

  We have a manual that explains all the features 

Record number 488925
Title Beknopt eindverslag rooirijpheidstoets
Author(s) Langeveld, S.A.; PPO BBF Bloembollen,
Source Genetwister Technologies
Department(s) Flower Bulbs
Publication type Brochure
Publication year 2005
Keyword(s) bloembollen - tulpen - rooien - oogsttijdstip - forceren van planten - snijbloemen - teeltsystemen - ornamental bulbs - tulips - grubbing - harvesting date - forcing - cut flowers - cropping systems
Categories Tulips / Cropping Systems
Abstract Door Genetwister Technologies BV (GT) zijn biomerkers ontwikkeld waarmee voor tulpenbollen het rooitijdstip bepaald kan worden dat tot optimale resultaten in de broeierij leidt. Het biomerker onderzoek is uitgevoerd aan drie belangrijke tulpencultivars die ook in het hier beschreven vervolgonderzoek als referenties meegenomen zijn. Het doel van dit vervolgonderzoek was om de biomerkertoets voor applicatielaboratoria geschikt te maken en tegelijkertijd om deze biomerkers op algemene bruikbaarheid in een breder assortiment van tulpencultivars en onder verschillende teeltomstandigheden te testen. In dit onderzoek heeft PPO-Lisse onder auspiciën van GT als applicatielaboratorium voor de toets gefungeerd. Uit de resultaten van dit onderzoek blijkt dat de biomerkers op een enkele uitzondering na, op een brede selectie van cultivars toepasbaar zijn.
Comments
There are no comments yet. You can post the first one!
Post a comment
 
Please log in to use this service. Login as Wageningen University & Research user or guest user in upper right hand corner of this page.