Staff Publications

Staff Publications

 • external user (warningwarning)
 • Log in as
 • language uk
 • About

  'Staff publications' is the digital repository of Wageningen University & Research

  'Staff publications' contains references to publications authored by Wageningen University staff from 1976 onward.

  Publications authored by the staff of the Research Institutes are available from 1995 onwards.

  Full text documents are added when available. The database is updated daily and currently holds about 240,000 items, of which 72,000 in open access.

  We have a manual that explains all the features 

Record number 492791
Title CROPS : intelligent sensing and manipulation for sustainable production and harvesting of high value crops, clever robots for crops : final report sweet-pepper harvesting robot
Author(s) Hemming, J.; Bontsema, J.; Bac, C.W.; Edan, Y.; Tuijl, B.A.J. van; Barth, R.; Pekkeriet, E.J.
Source Wageningen : Wageningen UR - 22
Department(s) WUR GTB Teelt & Bedrijfssystemen
GTB Tuinbouw Technologie
Farm Technology
Publication type Research report
Publication year 2014
Keyword(s) paprika's - robots - oogstmachines - glastuinbouw - kastechniek - sweet peppers - robots - harvesters - greenhouse horticulture - greenhouse technology
Categories Fruit Vegetables / Mechanization
Abstract Tussen mei en juli 2014 zijn kasexperimenten met de geïntegreerde paprika oogstrobot in een gewas met rode paprika’s uitgevoerd bij een Nederlandse teler. Tijdens deze experimenten is de haalbaarheid van het autonoom oogsten van paprika's bewezen. De experimenten hebben een schat aan informatie opgeleverd. Er zijn een aantal problemen geconstateerd die de beperkte prestaties veroorzaakten. Het percentage van foutloos en zonder beschadiging geoogste vruchten in een niet aangepast praktijkgewas lag slechts tussen 2% en 6%. Na het vereenvoudigen van het gewas door het verwijderen van vruchtclusters en het verwijderen van bladeren, die de vrije zicht van de sensoren op de vruchten beperkten, werd het succespercentage verbeterd tot 33%. De gemiddelde doorlooptijd om een vrucht te plukken was 94 seconden. Het pluksucces en de doorlooptijd zijn in de praktijk nu nog onvoldoende, maar met de eerste werkende paprika-oogstrobot in een realistische omgeving is er in dit project een belangrijke mijlpaal bereikt. Ook zijn experimenten gedaan met een in dit project nieuw ontwikkelde methode, die bij het grijpen van de vrucht rekening houdt met de positie van de hoofdstengel van de plant. Door het gebruik van deze methode daalde de beschadiging van de stengel door de robot. Voor de Lip-type end-effector is door gebruik van deze methode ook het grijpsucces toegenomen. De verwachting is dat door de nieuwe inzichten opgedaan tijdens de kas experimenten en een succesvolle integratie van de nieuwste modules, voor het waarnemen, motion planning en kunstmatige intelligentie de prestaties van het systeem aanzienlijk kunnen verbeteren. Deze modules waren tijdens de kas experimenten nog in ontwikkeling en nog niet beschikbaar.
Comments
There are no comments yet. You can post the first one!
Post a comment
 
Please log in to use this service. Login as Wageningen University & Research user or guest user in upper right hand corner of this page.