Staff Publications

Staff Publications

 • external user (warningwarning)
 • Log in as
 • language uk
 • About

  'Staff publications' is the digital repository of Wageningen University & Research

  'Staff publications' contains references to publications authored by Wageningen University staff from 1976 onward.

  Publications authored by the staff of the Research Institutes are available from 1995 onwards.

  Full text documents are added when available. The database is updated daily and currently holds about 240,000 items, of which 72,000 in open access.

  We have a manual that explains all the features 

Record number 493716
Title Kinderen naar de boerderij: 'waar komt melk uit pak vandaan?'
Author(s) Top, R. van den
Source Omroep Gelderland
Department(s) Food Chemistry
VLAG
Publication type Web page aimed at the general public
Publication year 2015
Abstract GIESBEEK - Hoe maak je voor jezelf een lekker appeltje klaar? En waar komt de melk uit een pak vandaan? Die vragen kunnen leerlingen vanaf vandaag beantwoord krijgen door echte 'smaakmissies'. Smaakmissies is een lesproject van de Wageningen Universiteit. Kinderen leren daarbij hoe ze een boer kunnen helpen en waar hun dagelijkse zuivel, groente en fruit vandaan komt. Dat gebeurt niet gewoon in de klas, maar bijvoorbeeld op een boerderij. Vrijdag start de smaakmissie op melkveebedrijf De Genders in Giesbeek. Daar krijgen schoolklassen les en leren ze van alles over landbouw. 'En dat is nodig', zegt Catrien Weijers van het melkveebedrijf. 'Je denkt dat kinderen in de Achterhoek en de Liemers veel weten van het platteland, want daar wonen ze tenslotte. Maar dat valt heel erg tegen. Daarom hebben we bijvoorbeeld met de Paulusschool in Giesbeek afspraken gemaakt dat ze een aantal keer per jaar op de boerderij komen voor opdrachten en nu dus voor de smaakmissie.'
Comments
There are no comments yet. You can post the first one!
Post a comment
 
Please log in to use this service. Login as Wageningen University & Research user or guest user in upper right hand corner of this page.