Het Museum te Amsterdam.


Wanneer men de geschiedenis der bijenteelt nagaat, dan leert men dat het bijenhouden voor heel veel eeuwen reeds plaats had. In de loop der tijden heeft de behandeling der bijen en hebben de woningen van hen een zeer belangrijke wijziging ondergaan. Interessant en soms ook nuttig is het, dat wij niet alleen de verschillende geschriften kunnen lezen hoe het hier bedoelde vroeger in zijn werk ging, maar dat wij kunnen aanschouwen, waarmede gewerkt werd. Dikwijls met zeer primitieve woningen en gereedschappen; de aandacht daaraan besteden, beloont de moeite.
Hiervoor is in Amsterdam een museum op het gebied der bijenteelt. De afdeling stelde een gebouwtje ter beschikking, het hoofdbestuur gaf in bruikleen een volledige collectie van alle artikelen welke in de afdeling Handel te verkrijgen zijn niet alleen, maar schonk een zeer oude honingpers. Verschillende leden van andere afdelingen schonken gereedschappen van vroeger jaren, om die in het museum te plaatsen.
Het museum is niet speciaal iets Amsterdams, het is een museum van de organisatie der bijenteelt.
Onze vraag is deze: Heeft een afdeling of een lid daarvan, iets dat hij geschikt acht om een plaats hierin te geven, dan houden wij ons aanbevolen. Komen de kosten van toezending hem te hoog voor, welnu, een briefkaartje aan ondergetekende, en er wordt over gecorrespondeerd.
Wie is de eerste in 1938?

Met Imkersgroet,
B. v.d. PUTTELAAR, Olympiakade 19, Amsterdam (Z.)